Blijvend Actueel


Nieuwe WatchBP Software voor Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 nu online.
verder lezen...


Correct bloeddrukmeten volgens de richtlijnen verder lezen...


Veelgestelde vragen over bloeddrukmeters. verder lezen...


 

Next Events

Only for Distributors

Veelgestelde vragen

 

Miljoenen mensen over de hele wereld hebben vetrouwen in onze producten en geven ons hun feedback. Wij publiceren hierbij dan ook graag hun veelgestelde vragen met onze antwoorden.
Wat is astma?
Astma is een chronische aandoening deze longaandoening karakteriseerd zich door belemmering van de ademhaling. Mensen met astma hebben acute momenten dat de luchtwegen geirriteerd raken, vernauwen en de vrije ademhaling belemmeren. Astma symptomen zijn onder meer;

  • hoesten
  • kortademigheid
  • beklemmend gevoel op de borst

Deze problemen worden veroorzaakt door een overgevoeligheid van de longen waarbij de spiertjes in de luchtwegen samentrekken en slijmvlies dikker wordt met een verhoogde aanmaak van slijm.Wat veroorzaakt astma asthma?
De werkelijke oorzaak van deze longafwijking is nog niet bekend. Er zijn veel bijkomende factoren die astma kunnen ontwikkelen of daarin bijdragen, de hedendaagse moderne levenstijl heeft hier onder andere invloed op. Roken, voeding, milieu zijnhier voorbeelden van. Roken gedurende de zwangerschap zorgt ervoor dat het kind meer kans heeft op het ontwikkelen van astma. Er is momenteel geen bewijs dat milieuvervuiling astma veroorzaakt maar kan een slechte luchtkwaliteit kan de astma verergeren.Wat veroorzaakt de asthma symptomen?
De luchtwegen raken geirriteerd en resulteren in het samentrekken van de bronchien. De meest voorkomende omstandigheden waarbij de symptomen voorkomen;
koude lucht, sigarettenrook, allergieen, stof, dieren, huismijt, extreme inspanning en bij emotionele opwinding.
Iedere astma is anders en verschillen in gevoeligheid en hebben verschillende triggers.Is astma te genezen?
Helaas is er geen genezing voor astma. Alhoewel, astma is goed onder controle te houden met de huidige behandelingen en medicijnen. Patienten kunnen de voorgeschreven medicatie innemen ter preventie en de astma symptomen kunn worden verlicht met medicatie. Door het juist toepassen van de medicijnen en goede controle en leefstijlaanpassingen kan goed astma management worden toegepast. De meeste mensen hebben een goede controle over de aandoening en leiden een normaal en actief leven.Wat kan ik doen bij een astma aanval?
1. neem onmiddelijk de voorgeschreven inhalator medicijnen in
2. Indien de medicijnen nog geen effect hebben bereikt binnen 10 minuten, raadpleegt u uw artsRoken verergert dat astma?
Ja, roken kan astma verergeren - de symptomen worden erger en moeilijker onder controle te houden. Het kan ook op lange termijn schade aan uw longen veroorzaken. Veel mensen staan onder blootstelling van het risico van passief roken. Roken gedurende de zwangerschap geeft het kind een grotere kans op het ontwikkelen van astma. Als je rookt verhoog je ook het risico op veel andere gezondheidsproblemen.Kan ik sporten met astma?
Zolang de astma goed onder controle is, zou een gematigde sportbeoefening geen probleem zijn. Elke vorm van sport met gebruik van ademhalingstechnieken  zoals o.a. yoga kunnen positief werken voor mensen met astma. Mocht de astma erger worden door lichaamsbeweging, raadpleeg dan uw arts, dit kan een signaal zijn dat uw medicatie zou moeten worden aangepast.Waarom is de Peak Flow monitoren zo belangrijk?
Samen met een peak flow monitor kan een moderne astma controle worden gepland. De monitor geeft de patient betere en vroegtijdige informatie over luchtweg problemen voordat hoesten en benauwdheid begint.Hoe vaak moet ik meten?
Arsten raden aan dagelijks een meting in de ochtend en een meting in de avond te doen. Metingen zouden ook uitgevoerd moeten worden wanneer men last van kortademigheid heeft. Voer een meting altijd uit voordat de medicijnen worden ingenomen.What is important in measuring peak flow?
Uw arts is geinteresseerd in de HOOGSTE peak flow waarde gedurende een meetsessie. Herhaal de metingen totdat u het gevoel heeft het beste resultraat te hebben behaald voor de meetsessie. In het geval van afwijkende resultaten bij herhaaldelijke metingen, neemt u contact op met uw arts, dit kan een signaal zijn van een onstabiele astma.

Hoesten gedurende een meting kan een verstoring van de waarden tot gevolg hebben en een te lage waarde geven. Mocht u dan meerdere metingen willen verrichten, wees er dan zeker van dat u voldoende tot rust bent gekomen voor iedere meting om een zuivere meting verrichten.

Wees ervan bewust dat een lage peak flow waarde een indicatie kan zijn van een aankomende astam-aanval zonder dat de symptomen voelbaar zijn!Hoe voer ik een meting uit?
Metingen kunnen staand of rechtop zittend worden verricht

  • Voor een beter vergelijk van de data voert u de metingen altijd in dezelfde positie uit.
  • Houdt de monitor met beide handen vast..
  • Inhaleer diep en houd de adem even vast voor een kort moment.
  • Adem zo krachtig en snel mogelijk uit door het mondstuk heen !
  • Sluit uw lippen strak om het mondstuk heen.
  • Neem de monitor na het uitademen en bekijk het resultaat in het display.

Het is aan te bevelen een meetsessie van 3 keer uit te voeren, voer betrouwbare data.
Kan ik zelfcontrole toepassen op mijn aandoening?
Het "traffic light" schema biedt u de mogelijkheid de meetgegevens zelf te interperteren, om zo het verloop en mogelijke progressie van een aandoening te volgen. Zelfcontrole geeft een patient een beter inzicht en controle van astma aandoeningen en ondersteunt de behandeling, indien in overlegd, met uw arts. De arts kan u een groen, geel en rood gebied voor de peak flow waarden opgeven. Zolang de waarden binnen de groene zone vallen is de aandoening onder controle. Als de metingen met regelmaat in het gele gebied vallen, dan kan een aanpassing van de dosreing aan te bevelen zijn. Peak flow resultaten in het rode gebied kunnen gevaarlijk zijn en moeten worden behandeld zoals aanbevolen door uw arts en vereisen mogelijk medische behandeling.Binnen welke parameters werkt de PF 100  en wat houdt dat in?
De Microlife PF100 meet de “Peak Expiratory Flow” (PEF) en Forced Expiratory Volume in 1-second (FEV1) oftewel  longcapaciteit in volume en kracht bij kinderen en volwassenen. Door het monitoren van de longcapaciteiten kan men een postitieve bijdrage aan de controle leveren. Bijgeleverde software geeft een snelle en duidelijke interpertatie van de metigen en heeft plaats voor 240 metingen met datum en tijdsvermelding.Hoe werkt de "Traffic Light" indicatie?
De "traffic light scheme" biedt een patient zlefcontrole uit te voeren en zo onder andere de progressie van de aandoening te monitoren. Controle door een arts in combinatie met zelfcontrole biedt ondersteuning op de controle van uw astmatische aandoening. De arts kan u een groen, geel en rood gebied voor de peak flow waarden opgeven. Zolang de waarden binnen de groene zone vallen is de aandoening onder controle. Als de metingen met regelmaat in het gele gebied vallen, dan kan een aanpassing van de dosreing aan te bevelen zijn. Peak flow resultaten in het rode gebied kunnen gevaarlijk zijn en moeten worden behandeld zoals aanbevolen door uw arts en vereisen mogelijk medische behandeling.