Blijvend Actueel


Nieuwe WatchBP Software voor Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 nu online.
verder lezen...


Correct bloeddrukmeten volgens de richtlijnen verder lezen...


Veelgestelde vragen over bloeddrukmeters. verder lezen...


 

Next Events

Only for Distributors

... over onze bloeddrukmeters

1. Kan ik ieder type manchet gebruiken met de bloeddrukmeter?
MICROLIFE bloeddrukmeters geven alleen een betrouwbaar meetresultaat indien deze in combinatie met een MICROLIFE cuff wordt gebruikt. Indien de omtrek van uw bovenarm tussen de 22 - 32 cm is dan volstaat het M-size manchet, dit manchet wordt standaard meegeleverd. Als de omtrek van uw bovenarm tussen de 32 - 42cm is dan moet u gebruik maken van het L-size manchet voor een betrouwbare meting.

2. Kan ik het wassen?
Nee, de manchetten van de bloeddrukmeters kunnen in de regel niet gewassen worden, dit zou de afmetingen van het manchet kunnen veranderen en de nauwkeurigheid nadelig kunnen beïnvloeden. Met uitzondering van de BP A100 serie, deze zijn uitgevoerd met een wasbaar manchet. Vlekken op het manchet kunnen met een vochtige doek en wat reinigingsmiddelen worden afgeveegd.

3. Ik heb al een AC/DC adapter thuis, mag ik die ook voor de MICROLIFE bloeddrukmonitor gebruiken?
MICROLIFE bloeddrukmeters hebben een specifieke adapter nodig. Goed functioneren kan alleen worden gegarandeerd door gebruik van AA batterijen of een MICROLIFE adapter. Deze adapter is speciaal ontworpen voor onze producten.

4. Wat is de betekenis van de melding "Err1", "Err3", etc.?
MICROLIFE bloeddrukmeters zijn ontwikkeld om de bloeddruk nauwkeurig te meten en er wordt alleen een meetresultaat gegeven als er zich geen storingen hebben voorgedaan tijdens de meting. Mocht er een storing optreden tijdens de meting, verschijnt er een foutcode in het display. Raadpleeg uw handleiding voor de specifieke oorzaak van de foutmelding.

5. Waarom en wanneer zou ik de bloeddrukmeter moeten opsturen voor controle en calibratie?
MICROLIFE bloeddrukmeters zijn ontwikkeld om zeer nauwkeurig te meten en hebben een lange levensduur. Om deze nauwkeurigheid te garanderen gedurende de levensduur van de bloeddrukmeter, adviseren wij u - volgens de internationale standaard - de bloeddrukmeter iedere 24 maanden te laten controleren door uw Microlife importeur.

6. Hoe weet ik of de bloeddrukmeter nog nauwkeurig meet na intensief gebruik of nadat deze is gevallen?
Over het algemeen geeft de bloeddrukmeter nauwkeurige meetresultaten indien deze normaal functioneert. Als de meter bijvoorbeeld is gevallen en de bloeddrukmonitor geeft geen foutmeldingen en functioneert naar behoren, dan is er geen reden tot zorg omtrent de nauwkeurigheid. Het belangrijkste component voor de nauwkeurigheid zit opgeslagen in het computer programma van de bloeddrukmeter. Deze software werkt of werkt helemaal niet. In ieder geval adviseren wij u de bloeddrukmonitor iedere 24 maanden te laten controleren, en bij twijfel neemt u dan contact op met de importeur.