Blijvend Actueel


Nieuwe WatchBP Software voor Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 nu online.
verder lezen...


Correct bloeddrukmeten volgens de richtlijnen verder lezen...


Veelgestelde vragen over bloeddrukmeters. verder lezen...


 

Next Events

Only for Distributors

... over oorthermometers

Hoe werkt een Microlife oorthermometer?
Een Microlife oorthermometer meet de infrarood straling van het trommelvlies en het omringende weefsel. De energie van deze infrarood straling wordt dan vertaald naar een waarde voor de lichaamstemperatuur.Is het veilig om de probekop helemaal in het oor te plaatsen bij een baby of kind?
Ja, de probe is te kort om het trommelvlies te raken. Het oorkanaal van een baby of klein kind is smaller dan de probekop, zodat de gevoelige gedeelten buiten bereik blijft. Trek aan het oor zoals beschreven in de handleiding en plaats voorzichtig de probekop in het oor. Wanneer u weerstand voelt van het oor, duwt u niet verder en behoudt u de plaats van de probekop.Kan een Microlife infrared oorthermometer schade veroorzaken?
Nee, Microlife oorthermometers produceren geen stralen of warmte. Het werkt enkel als ontvanger van warmte. Als het oor warm is of er is sprake van een ontsteking, is het aanbevolen om het andere oor te proberen, danwel met een standaard pentype thermometer oraal, anaal of via de oksel te meten.Hoe verhoudt een meting met de Microlife oorthermometer zich tot een orale, rectale en meting onder de oksel?
Microlife's oorthermometer metingen zijn vergelijkbaar met een goede orale meting. Rectale metingen zijn liggen iets hoger dan orale metingen. Een temperatuurmeting in de oksel kan makkelijk beinvloed worden door de kamertemperauur, dus de nauwkeurigheid hiervoor is moeilijk te verifieren. Een temperatuurmeting onder de arm geeft een lagere waarde dan een orale meting.Is een Microlife oorthermometer net zo nauwkeurig als een oorthermometer in het ziekenhuis?
De nauwkeurigheid van een Microlife oorthermometers is klinisch bewezen. Microlife oorthermometers zijn minstens zo nauwkeurig. De Microlife oorthermometers voldoen aan dezelfde internationale eisen als de eisen voor medische apparatuur. Sommige professionele thermometers bieden de mogelijkheid om een alternatieve temperatuur te berekenen zoals een benadering naar een rectale en orale temperatuurmeting. Microlife geeft de voorkeur aan de werkelijk geconstateerde en betrouwbaar gemeten temperatuur. Er is geen medisch bewijs dat de in het oor gemeten temperatuur doorberekend kan worden naar orale of rectale metingen.In welk oor meet ik de lichaamstemperatuur?
Over het algemeen zijn er geen verschillen tussen linker- of rechteroor. Wij adviseren de normale temperatuur vast te stellen van u en uw gezinsleden, en altijd in het oor te meten met de hoogste temperatuur.Waarom verschillen de resultaten tussen de linker- en het rechteroor?
De temperatuur kan onderling licht varieren door o.a. de hoeveelheid oorsmeer en de mate waarin het oor vervuild is. Ook de positie van de probekop heeft een bepalende invloed op de gemeten waarde. Wees zeker van een juiste plaatsing waarbij het gehoorkanaal schoon is en die via het oor goed recht is getrokken.Is de Microlife oorthermometer bruikbaar voor kleine kinderen en volwassen?
Ja, de Microlife oorthermometer is ontwikkeld om de tempereatuur te meten bij volwassenen en kinderen van alle leeftijden. Waarschuwing: hoge koorts bij jonge kinderen direct melden aan uw arts!

Kan ik de Microlife oorthermometer gebruiken om ergens anders dan in het oor de temperatuur te meten?
Nee, de Microlife oorthermometer is gemaakt voor enkel oormetingen. U kunt de oppervlaktetemperatuur van verschillende objecten meten door de probekop vlak boven het oppervlak te houden.Met een range van 0°C to 100 °C kunt het badwater, melkfles en kamertemperatuur meten. Maar let op: DE TIP NIET ONDERDOMPELEN de oorthermometer is NIET WATERPROOF.Heeft oorsmeer invloed op de gemeten waarden?
Kleine hoeveelheden oorsmeer geven geen probleem voor een temperatuurmeting, veel oorsmeer in het oor kunnen de meting verstoren. Zorg dus voor een schoon gehoorkanaal.Kan ik de temperatuur meten tijdens een oorontsteking?
Oorontstekingen veroorzaken meestal veel pijn. Aan het oor trekken om het gehoorkanaal recht te trekken geeft nog meer pijn, het is aangeraden om in het niet ontstoken oor te meten of om met een pentype thermometer oraal of rectaal te meten.