Blijvend Actueel


Nieuwe WatchBP Software voor Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 nu online.
verder lezen...


Correct bloeddrukmeten volgens de richtlijnen verder lezen...


Veelgestelde vragen over bloeddrukmeters. verder lezen...


 

Next Events

Only for Distributors

Zelfcontrole in geval van een te hoge bloeddruk

U heeft een te hoge bloeddruk. U heeft uw dieet aangepast om uw bloeddruk te verlagen en neemt uw medicijnen zoals voorgeschreven in om uw hoge bloeddruk te verlagen. Maar meet u thuis dagelijks uw bloeddruk? Zo nee, dan zou u dat moeten doen. De nieuwste eenvoudig te gebruiken technieken maken het u makkelijker dan ooit om zelf uw bloeddruk nauwkeurig te monitoren net zoals uw arts dat voor u kan doen. Thuis uw bloeddruk meten helpt om levensbedreigende complicaties te voorkomen door u en uw arts vroegtijdig te waarschuwen bij afwijkende waarden, trends en patronen van uw bloeddruk. Door tenminste tweemaal per week uw bloeddruk te monitoren, krijgt u al snel belangrijke informatie over mogelijke veranderingen.

De American Heart Association richtlijnen stellen dat thuis de bloeddruk meten erg belangrijk is omdat “het informeert zowel patiënt als arts over de gemiddelde bloeddruk en plotselinge veranderingen in de bloeddruk, elimineert het effect van `witte-jassen-hypertensie` oftewel (onbewuste) spanningen tijdens metingen door een arts. En het verschaft waarden van veel meer metingen.”

Het kiezen van een bloeddrukmeter die accuraat, betrouwbaar en eenvoudig in gebruik is, is bijzonder eenvoudig, mits een patiënt weet waar die naar moet zoeken. Volgens Dr. James Mault, MD, Thoraxchirurg en Chief Medical Officer voor Microlife. “U kunt thuis uw bloeddruk monitoren met eenvoudig-te-gebruiken bloeddrukmonitoren, die net zo nauwkeurig meten als de bloeddrukmeters van artsen,” zegt Dr. J. Mault.

Bloeddrukmeters zijn verkrijgbaar in bovenarm- en polsmodellen, de meters werken volautomatisch en sommige modellen beschikken over de MAM technologie voor een automatische drievoudige meting, de gemiddelde waarde die het geeft geeft een nog nauwkeuriger meetresultaat.

Bloeddrukmonitoren registreren de metingen en de gegevens van de meting kunnen eenvoudig worden bijgehouden met de geleverde technieken en software voor evaluatie bij het eerstvolgende bezoek aan de arts.

Volgens Dr. J. Mault, zijn de drie volgende zaken waar een patiënt op moet letten bij de keuze van een bloeddrukmonitor :

  1. 1. Kies een model dat eenvoudig metingen aan de bovenarm kan verrichten.
  2. 2. Kies een bloeddrukmonitor die klinisch gevalideerd is volgens het protocol van de British Hypertension Society (BHS). Let op het BHS logo op de verpakking. Zie www.bhsoc.org/bp_monitors/automatic.stm
  3. 3. Kies een bloeddrukmonitor die de gemeten waarden kan opslaan, zodat u de gegevens kunt terugvinden en met uw arts kunt bespreken.


Microlife bloeddruk- en hartslagmonitoren zijn uitgerust met deze mogelijkheden en zijn klinisch gevalideerd volgens het protocol van de British Hypertension Society (BHS). De BHS is wereldwijd het instituut voor aanbevelingen op het gebied van bloeddrukmonitoren.

James R. Mault, M.D
Dr. Mault is thorax chirurg . Hij is schrijver van wel meer dan 100 artikelen, publicaties en boeken in de medische literatuur en bezit meerdere patenten op het gebied van medische apparatuur. Dr. Mault is momenteel actief in de Division of Cardiothoracic Surgery van de University of Colorado Health Sciences Center. Tevens is Dr. James R. Mault, Chief Medical Officer voor Microlife in de Verenigde Staten.