Blijvend Actueel


Nieuwe WatchBP Software voor Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 nu online.
verder lezen...


Correct bloeddrukmeten volgens de richtlijnen verder lezen...


Veelgestelde vragen over bloeddrukmeters. verder lezen...


 

Next Events

Only for Distributors

Bradycardie

Wat is bradicardie en hoe detecteer ik dit met Microlife's PAD Technology? Bradicardie is de medische term voor een lage hartslagfrequentie. De hartslagfrequentie moet binnen bepaalde waarden liggen om een goede fysiologische bloeddruk te hebben voor voldoende bloedtoevoer aan de organen.

A. Defenities & Grenswaarden
Er zijn een aantal medische definities voor bradycardie. De meeste definities van bradicardie refereren aan een hartslagfrequentie lager dan 60 [bpm], sommige medische richtlijnen geven een grens aan van 55 [bpm] of 50 [bpm].

Verscheidenheid van definities voor bradycardie komen voort uit het feit dat de symptomen patiëntafhankelijk zijn.

B. Oorzaken
Over het algemeen hebben de meeste vormen van bradicardie drie onderliggende oorzaken:

1. Pathologische hartslagfrequentie
Een lage hartslagfrequentie kan worden veroorzaakt door een of meerdere cardiovasculaire afwijkingen, zoals bijvoorbeeld:

  • een hartafwijking (sinus syndroom, hartfalen)
  • afwijkingen in het zenuwstelsel welke de hartslag reguleert.


 Medicatie, zware en veelvuldige conditietraining kunnen de hartslagfrequentie zodanig verlagen zodat deze wordt geassocieerd met bradycardie. Dit moet dan wel in verband worden gebracht met een fysiologische aanpassing van het lichaam op de conditietraining. De PAD technologie detecteert bradicardie. De verkregen en geverifieerde hartslagmeting tijdens oscillometrische meting worden geanalyseerd door de ingebouwde complexe detectie en classificatie softwaremodule. Deze ingebouwde softwaremodule, berekent of deze hartslagfrequentie statistisch onder de zogenoemde bradicardie definitie valt.

Bron: Forschungsinstitut für klinische MedizintechnikSilberhälden 6 D - 71732 Tamm Duitsland Tamm, 13 Juli 2005